Mindfulness op Maat

Mindfulness op Maat

Anja Boers Mindfulness & Braintraining

» home » basis-mindfulness-training

Basis Mindfulness Training

Begin bij het begin

De Basis Mindfulness Training leert je in 8 bijeenkomsten van 2,5 uur de ins en outs van mindfulness: hoe het werkt, waarom het werkt en hoe je het doet. Het is echt een training, zoals je in een sportschool ook je spieren traint. Mindfulness leer je door te doen. En door thuis de oefeningen te herhalen wordt het een vaardigheid. Inmiddels zijn er duizenden wetenschappelijke studies over mindfulness gepubliceerd en de blijvende effecten zijn bewezen. Naast de gezamenlijke lessen oefen je 30 tot 40 minuten per dag met wat je hebt geleerd.

Je krijgt een werkboek met achterliggende theorie, uitleg over de oefeningen en links naar inspirerende filmpjes en artikelen. Ook krijg je toegang tot audio-opnames van de oefeningen die je kunt downloaden. Daarmee kun je zelf thuis de oefeningen doen in je eigen tijd en tempo. Ongeveer halverwege de training krijg je de mogelijkheid om een hele dag, onder begeleiding te oefenen. Voor de meesten een bijzondere en verdiepende ervaring.

Begeleiding

Gedurende de hele cursus, dus ook tussen de lessen door, ben ik beschikbaar voor vragen en advies. Een groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 14 deelnemers. Voorafgaand aan de training is met elke deelnemer afzonderlijk een persoonlijk kennismakings- en informatiegesprek.

Basis Mindfulness Training geeft je het gereedschap voor een gebalanceerd leven
Informatie
Tarief
Data, tijden en locatie

Op dit moment zijn er geen Basis Mindfulness Trainingen gepland. De Trauma Sensitieve Mindfulness is een goed alternatief. Wil je meer weten? Stuur me een bericht via onderstaand contactformulier.

Een greep uit de Training

● De belangrijkste reden voor stress en hoe je kunt voorkomen dat je er steeds maar weer onnodig veel van creëert.
● Herken de subtiele manieren waarop belemmerende overtuigingen de kop opsteken en onszelf saboteren.
● Hoe moeilijke gevoelens een kans kunnen zijn om meer geluk te creëren, zelfs al voelt het niet zo.
Leer de signalen van het lichaam (her)kennen, waarom ze waardevol zijn en op hoe je erop kunt reageren.
● Ontdek hoe je weet wat je nodig hebt, en hoe je daarvoor kunt zorgen.
● Waarom het volkomen normaal is om te blijven piekeren, ook al weet je dat het je niet helpt, en hoe je kunt stoppen erin verstrikt te raken.
● Krijg meer grip door de behoefte aan controle los te laten
Wat geloof je over jezelf en je leven, en hoe en waarom dat bepaalt hoe je jezelf en je leven ervaart.
● Op welke verschillende manieren je kunt omgaan met lastige gevoelens als angst, schuld, schaamte, boosheid, verdriet, leegte, enzovoort.
● Wat je kunt doen om te voorkomen dat dingen escaleren en hoe je je eigen stressreactie kunt onderbreken zodat je geen olie op het vuur blijft gooien.
● Hoe je met meer mildheid en humor met jezelf kunt omgaan en pijnlijke gevoelens beter kunt verdragen.
● Leren hoe je, in tijden van stress en moeilijkheden, toch goed voor jezelf kunt blijven zorgen.

Wil je meer informatie aanvragen over
Basis Mindfulness Training, gebruik dan onderstaand contactformulier.

Meer over Mindfulness

Mindfulness is een vaardigheid. Iedereen kan het leren, iedereen kan het toepassen.

Het is als leren fietsen. Want net als bij fietsen is in het begin inzet en doorzettingsvermogen vereist. Maar blijf je het doen dan zal het geleidelijk aan steeds meer vanzelf gaan. We hebben allemaal het natuurlijke vermogen om te observeren wat er gebeurt. Bewust je aandacht ergens op richten is iets dat iedereen kan. Maar vaak doen we dat niet. In plaats daarvan voelen we ons vaak opgejaagd en afgeleid. Het resultaat is dat we vergeten wat we eigenlijk aan het doen zijn.

Automatische piloot

We leven vaak op de automatische piloot. Dat is jammer. Want zodra je bewust je aandacht kunt richten op wat zich op dat moment voordoet ben je creatiever, flexibeler en meer geconcentreerd. Je voelt je tevredener en je hebt een groter opmerkingsvermogen.

De Basis Mindfulness training leert je uit de automatische piloot te stappen en je aandacht te richten op wat er nu gebeurt. Je leert je bewust worden van het moment waarop je in een stresspatroon schiet. En je leert wat er aan de hand is, hoe je erop reageert en hoe het anders kan.

Dit geeft je een basis waar je de rest van je leven op terug kunt grijpen!

Wil je meer informatie aanvragen over
Basis Mindfulness Training, gebruik dan onderstaand contactformulier.