Welkom bij
Mindfulness op Maat
Neem een kijkje op website. Heb je daarna nog vragen? Neem dan gerust contact op.
Lees meer ❯❯
Mindfulness op Maat
Trauma-Sensitieve Mindfulness Training
Lees meer  ❯❯
Mindfulness op Maat
Basis Training Mindfulness
Lees meer  ❯❯
Mindfulness op Maat
Studentenaanbod (Nederlands)

Student Offer (English)
Lees meer  ❯❯
Anja Boers
Mindfulness & Braintraining
"Being present, here now, unravels all there is to know, just by allowing it to unravel" ~Ernest Krolick  
Lees meer  ❯❯
Previous
Next

Welkom bij Mindfulness op Maat

Leven of geleefd worden?

Welkom bij Mindfulness op Maat, een website waar je meer te weten kunt komen over mindfulness.

Herken je dat ook? Dat je compleet vergeten bent hoe het voelt om ontspannen te zijn? Dat je de hele tijd alleen maar in je hoofd zit? Of dat je bijvoorbeeld het gevoel hebt dat je geleefd wordt, in plaats van dat je voelt dat je leeft?

Werkdruk, hoge verwachtingen, veel ballen in de lucht moeten houden, perfectionisme, sociale media, zorgen, spanningen, financiële druk: allemaal factoren die stress kunnen veroorzaken. Die stress kan een negatief effect hebben op onze mentale gezondheid, stemming en gevoel van welzijn.

Stress hoort bij het leven. Een beetje druk als motivator werkt prima, maar wanneer je door stress problemen gaat ervaren en vastloopt, wordt het een ander verhaal. Als dat te lang aanhoudt kan het tot burn-outklachten, angst of somberheid leiden. Als gevolg kan het je prestaties negatief gaan beïnvloeden, en ook je relaties met anderen.

Mentale fitheid kun je trainen

Dit kun je doen door het ontwikkelen van mindfulness: leven met aandacht. Aandacht voor het hier en nu. Want als je aandacht hier en nu is, ben je niet meer aan het piekeren over morgen, of gisteren. Daarna kan het zo maar zijn dat de problemen die je had ineens in een ander licht komen te staan. Bijvoorbeeld je perspectief verandert, of je krijgt nieuwe inzichten. Je stress vermindert.

Leren door te doen

Mindfulness is een vaardigheid. Je leert het niet door er alleen over te lezen of te praten, je leert het door te doen. Maar kennis hebben over hoe het werkt helpt wel bij het aanleren van zo’n nieuwe vaardigheid. Daarom is er in mijn lessen altijd ook aandacht voor waarom het werkt zoals het werkt.

“Kennis verandert de manier waarop je dingen op dit moment ervaart. Het verandert hoe je hersenen de realiteit construeren. Dat geldt in de rechtszaal, in de klas, in de slaapkamer en in de directiekamer.”

~Lisa Feldman Barrett

Mindfulness Trainingen

Een overzicht


Trauma-Sensitieve Mindfulness
Also available in English

Merk je dat je nog regelmatig getriggerd wordt door bepaalde mensen, dingen, of situaties en zou je daar graag meer rust in willen brengen? Dan is de 8-weekse training Trauma-Sensitieve Mindfulness misschien iets voor je.


Studentenaanbod
Also available in English

Voor studenten is er een speciaal aanbod waarbij de korting oploopt naarmate er meer deelnemers zijn. De inhoud is gelijk aan de Basis Training Mindfulness. De training is online en in het Engels of in het Nederlands.


Basis Training
Also available in English

In 8 bijeenkomsten van 2,5 uur leer je de ins en outs van mindfulness, hoe het werkt, waarom het werkt en hoe je het doet. Je krijgt toegang tot audio-opnames van de oefeningen die je kunt downloaden.


Individuele Mindfulness
Also available in English

Individuele Begeleiding en Coaching. Bijvoorbeeld een Individuele Basis Minfulness Training, Trauma-Sensitieve Mindfulness Training, Mindful Coaching of Trauma-Sensitieve Coaching op Maat.


Workshops & Seminars
Also available in English

Ook voor bedrijfstrajecten, seminars, of workshops kan ik een Aanbod op Maat maken. Bijvoorbeeld voor een workshop in het kader van preventie, stressreductie, veerkracht, healthy ageing en duurzame inzetbaarheid.


Mind Welness Gift Card
Also available in English

De Mind Wellness Gift Card is een levens veranderend cadeau dat toegang geeft tot een innerlijke rijkdom van waaruit succes en geluk voort kan vloeien. Het is de eerste stap op weg naar een ander, fijner en beter leven.

Anja

“Er is maar één ding. Dat ik mens ben vóór andere mensen, mét andere mensen.” ~Paul de Blot

Na bijna 10 jaar bezig te zijn geweest met mensen en hun ontwikkeling vanuit de organisatorische kant in het HR-veld, heb ik de overstap gemaakt naar individuele begeleiding. Sinds 2017 ben ik gecertificeerd mindfulness trainer.

Met vallen en opstaan ben ik gekomen waar ik nu ben. Vooral na een aantal ingrijpende ervaringen, zoals een scheiding, depressie, gedwongen verhuizing en een burn-out heb ik de kracht en waarde van mindfulness aan den lijve ondervonden.

Wat anderen zeggen over Mindfulness met Anja
Trauma-Sensitieve Mindfulness
Trauma-Sensitieve MindfulnessPetra
Read More
“De Trauma-Sensitieve Mindfulness heeft me geholpen zachter naar mijzelf te kijken en voor mijzelf te zijn. Ik heb voorzichtig verkent hoe mijn lichaam signalen van onveiligheid opmerkt. En Anja geeft de training op een warme, fijne en respectvolle manier, waardoor ik vanaf de eerste trainingsdag op m'n gemak was”
Basis Mindfulness Training
Basis Mindfulness Traininganoniem
Read More
“Ik heb er veel meer uit gehaald dan ik had verwacht. Ik ging de mindfulness in met het idee: “Ik ga rust in m’n kop krijgen. Punt.” … Maar ik heb echt meer over mezelf geleerd de afgelopen weken dan ik had verwacht.”
Workplace Mindfulness Training
Workplace Mindfulness Traininganoniem
Read More
“I learned a lot about troublesome patterns I have and what my stress signals are. I didn’t realize that these are things that I'm battling daily in my life. My overthinking has created some difficult and unhappy moments in my life. The mindfulness course has taught me when to recognize this and how to combat it.”
Trauma-Sensitieve Mindfulness
Trauma-Sensitieve MindfulnessChrisjan
Read More
“Anja voegt er haar heel eigen warme, open en sensitieve sfeer aan toe, die ook doorwerkt in de ingesproken meditaties die je thuis kunt doen. De gemoedelijke sfeer tijdens de zoomsessies bevordert zeker het gevoel van veiligheid dat zo essentieel is voor deze training. Al met al een grote aanrader, deze training bij Anja te volgen!”
Basis Mindfulness Training
Basis Mindfulness Traininganoniem
Read More
“Het accepteren van mijn gevoel helpt bij het kijken naar ‘in hoeverre praat ik mezelf dingen aan over mezelf die niet waar zijn’. Dus negatieve dingen over mezelf die ik eigenlijk niet echt vind, maar toch vaak denk. Daarin eerlijker zijn helpt om ook wat zelfverzerkerder te zijn.”
Workplace Mindfulness Training
Workplace Mindfulness Traininganoniem
Read More
“The meditations really helped to calm my mind and my body. I also learned that most of my body pains are related to how much stress I feel. So, when I try to relax and de-stress, not only does my mind feel better, but also my body.”
Trauma-Sensitieve Mindfulness
Trauma-Sensitieve MindfulnessHans
Read More
“De Trauma-Sensitieve Mindfulness training was anders dan ik had verwacht. Vooral de meditaties die gingen over het lichaam waren heel fijn. Dat voelde allemaal veilig en prettig aan. De manier waarop ik nu met mezelf om ga is veel beter. Ik voel meer compassie voor mezelf. Zoals Anja de training geeft is heel fijn, ik voelde me erg op m'n gemak.”
Basis Mindfulness Training
Basis Mindfulness Traininganoniem
Read More
“Ik vond het feit dat het online was heel fijn. Want je bent anderhalf uur bezig en dan ben je klaar. Terwijl als je ergens naar toe zou moeten, je daar ook nog mee bezig. Maar ook het feit dat je wel samen bent, maar het even alleen doet als je een oefening doet. Ook als we allemaal in dezelfde stad hadden gewoond zou ik nog voorstellen het online te doen.”
Contact
Anja Boers Mindfulness & Braintraining

Anja Boers Mindfulness & Braintrainen

Neem gerust contact met me op via e-mail, telefoon, WhatsApp, LinkedIn, of gebruik het contactformulier voor het aanvragen van informatie, om je in te schrijven voor een training of om gewoon eens kennis te maken. In de Agenda vind je alle activiteiten voor de komende tijd, en alle tarieven kun je vinden op de Tarieven pagina.

Neem gerust contact op

Deze site gebruikt cookies voor het functioneren van de website.