Mindfulness op Maat
Welkom bij
Mindfulness op Maat
Neem een kijkje op de website. Heb je daarna nog vragen? Neem dan gerust contact op.
Lees meer ❯❯
Mindfulness op Maat
Trauma-Sensitieve Mindfulness Training
Lees meer  ❯❯
Mindfulness op Maat
Basis Training Mindfulness
Lees meer  ❯❯
Mindfulness op Maat
Studentenaanbod (Nederlands)

Student Offer (English)
Lees meer  ❯❯
Anja Boers
Mindfulness & Braintraining
"Being present, here now, unravels all there is to know, just by allowing it to unravel" ~Ernest Krolick  
Lees meer  ❯❯
Previous
Next

Welkom bij Mindfulness op Maat

Leven of geleefd worden?

Welkom bij Mindfulness op Maat, een website waar je meer te weten kunt komen over mindfulness.

Herken je dat ook? Dat je compleet vergeten bent hoe het voelt om ontspannen te zijn? Dat je de hele tijd alleen maar in je hoofd zit? Of dat je bijvoorbeeld het gevoel hebt dat je geleefd wordt, in plaats van dat je voelt dat je leeft?

Werkdruk, hoge verwachtingen, veel ballen in de lucht moeten houden, perfectionisme, sociale media, zorgen, spanningen, financiële druk: allemaal factoren die stress kunnen veroorzaken. Die stress kan een negatief effect hebben op onze mentale gezondheid, stemming en gevoel van welzijn.

Stress hoort bij het leven. Een beetje druk als motivator werkt prima, maar wanneer je door stress problemen gaat ervaren en vastloopt, wordt het een ander verhaal. Als dat te lang aanhoudt kan het tot burn-outklachten, angst of somberheid leiden. Als gevolg kan het je prestaties negatief gaan beïnvloeden, en ook je relaties met anderen.

Mentale fitheid kun je trainen

Dit kun je doen door het ontwikkelen van mindfulness: leven met aandacht. Aandacht voor het hier en nu. Want als je aandacht hier en nu is, ben je niet meer aan het piekeren over morgen, of gisteren. Daarna kan het zo maar zijn dat de problemen die je had ineens in een ander licht komen te staan. Bijvoorbeeld je perspectief verandert, of je krijgt nieuwe inzichten. Je stress vermindert.

Leren door te doen

Mindfulness is een vaardigheid. Je leert het niet door er alleen over te lezen of te praten, je leert het door te doen. Maar kennis hebben over hoe het werkt helpt wel bij het aanleren van zo’n nieuwe vaardigheid. Daarom is er in mijn lessen altijd ook aandacht voor waarom het werkt zoals het werkt.

“Kennis verandert de manier waarop je dingen op dit moment ervaart. Het verandert hoe je hersenen de realiteit construeren. Dat geldt in de rechtszaal, in de klas, in de slaapkamer en in de directiekamer.”

~Lisa Feldman Barrett

Mindfulness Trainingen

Een overzicht


Trauma Sensitieve Mindfulness
Also available in English

Merk je dat je nog regelmatig getriggerd wordt door bepaalde mensen, dingen, of situaties en zou je daar graag meer rust in willen brengen? Dan is de 8-weekse training Trauma-Sensitieve Mindfulness misschien iets voor je.


Studentenaanbod
Also available in English

Voor studenten is er een speciaal aanbod waarbij de korting oploopt naarmate er meer deelnemers zijn. De inhoud is gelijk aan de Basis Training Mindfulness. De training is online en in het Engels of in het Nederlands.


Basis Training
Also available in English

In 8 bijeenkomsten van 2,5 uur leer je de ins en outs van mindfulness, hoe het werkt, waarom het werkt en hoe je het doet. Je krijgt toegang tot audio-opnames van de oefeningen die je kunt downloaden.


Individuele Mindfulness
Also available in English

Individuele Begeleiding en Coaching. Bijvoorbeeld een Individuele Basis Minfulness Training, Trauma-Sensitieve Mindfulness Training, Mindful Coaching of Trauma-Sensitieve Coaching op Maat.


Workshops & Webinars
Also available in English

Ook voor bedrijfstrajecten, seminars, of workshops kan ik een Aanbod op Maat maken. Bijvoorbeeld voor een workshop in het kader van preventie, stressreductie, veerkracht, healthy ageing en duurzame inzetbaarheid.


CSR Stress- en Burn-out Coaching
Also available in English

De CSR-methode is een psychobiologische aanpak voor stressklachten, overspanning en burn-out met begeleiding op drie niveaus: lichaam, psyche en gedrag. Een wetenschappelijk onderbouwde en effectieve manier om een toestand van chronische stress te keren.