Mindfulness op Maat
Welkom bij
Mindfulness op Maat
Neem een kijkje op de website. Heb je daarna nog vragen? Neem dan gerust contact op.
Lees meer ❯❯
Mindfulness op Maat
Trauma-Sensitieve Mindfulness Training
Lees meer  ❯❯
Mindfulness op Maat
Basis Training Mindfulness
Lees meer  ❯❯
Mindfulness op Maat
Studentenaanbod (Nederlands)

Student Offer (English)
Lees meer  ❯❯
Anja Boers
Mindfulness & Braintraining
"Being present, here now, unravels all there is to know, just by allowing it to unravel" ~Ernest Krolick  
Lees meer  ❯❯
Vorige
Volgende

Welkom bij Mindfulness op Maat

Leven of geleefd worden?

Welkom bij Mindfulness op Maat, een website waar je meer te weten kunt komen over mindfulness en stress.

Herken je dat ook? Dat je compleet vergeten bent hoe het voelt om ontspannen te zijn? Dat je de hele tijd alleen maar in je hoofd zit? Of dat je bijvoorbeeld het gevoel hebt dat je geleefd wordt, in plaats van dat je voelt dat je leeft?

Werkdruk, hoge verwachtingen, veel ballen in de lucht moeten houden, perfectionisme, sociale media, zorgen, trauma, spanningen, financiële druk: allemaal factoren die stress kunnen veroorzaken. Die stress kan een negatief effect hebben op onze mentale gezondheid, stemming en gevoel van welzijn.

Stress hoort bij het leven. Een beetje druk als motivator werkt prima, maar wanneer je door stress problemen gaat ervaren en vastloopt, wordt het een ander verhaal. Als dat te lang aanhoudt kan het tot burn-outklachten, angst of somberheid leiden. Als gevolg kan het je prestaties negatief gaan beïnvloeden, en ook je relaties met anderen.

Mentale fitheid kun je trainen

Dit kun je doen door het ontwikkelen van mindfulness: leven met aandacht. Aandacht voor het hier en nu. Want als je aandacht hier en nu is, ben je niet meer aan het piekeren over morgen, of gisteren. Daarna kan het zo maar zijn dat de problemen die je had ineens in een ander licht komen te staan. Bijvoorbeeld je perspectief verandert, of je krijgt nieuwe inzichten. Je stress vermindert.

Leren door te doen

Mindfulness is een vaardigheid. Je leert het niet door er alleen over te lezen of te praten, je leert het door te doen. Maar kennis hebben over hoe het werkt helpt wel bij het aanleren van zo’n nieuwe vaardigheid. Daarom is er in mijn lessen altijd ook aandacht voor waarom het werkt zoals het werkt.

“Kennis verandert de manier waarop je dingen op dit moment ervaart. Het verandert hoe je hersenen de realiteit construeren. Dat geldt in de rechtszaal, in de klas, in de slaapkamer en in de directiekamer.”

~Lisa Feldman Barrett

Mindfulness Trainingen

Een overzicht


Trauma Sensitieve Mindfulness
Also available in English

Merk je dat je nog regelmatig getriggerd wordt door bepaalde mensen, dingen, of situaties en zou je daar graag meer rust in willen brengen? Dan is de 8-weekse training Trauma Sensitieve Mindfulness misschien iets voor je.


Studentenaanbod
Also available in English

Voor studenten is er een speciaal aanbod waarbij de korting oploopt naarmate er meer deelnemers zijn. De inhoud is gelijk aan de Basis Training Mindfulness, maar dan in verkorte versie. De training is online en in het Engels of in het Nederlands.


Basis Training
Also available in English

In 8 bijeenkomsten van 2,5 uur leer je de ins en outs van mindfulness, hoe het werkt, waarom het werkt en hoe je het doet. Je krijgt toegang tot audio-opnames van de oefeningen die je kunt downloaden.


Individuele Mindfulness
Also available in English

Individuele Begeleiding en Coaching. Bijvoorbeeld een Individuele Basis Minfulness Training, Trauma Sensitieve Mindfulness Training, Mindful Coaching of Trauma Sensitieve Coaching op Maat.


Workshops & Webinars
Also available in English

Ook voor bedrijfstrajecten, webinars, of workshops kan ik een Aanbod op Maat maken. Bijvoorbeeld voor een workshop in het kader van preventie, stressreductie, veerkracht, healthy ageing en duurzame inzetbaarheid.


CSR Stress- en Burn-out Coaching
Also available in English

De CSR-methode is een psychobiologische aanpak voor stressklachten, overspanning en burn-out met begeleiding op drie niveaus: lichaam, psyche en gedrag. Een wetenschappelijk onderbouwde en effectieve manier om een toestand van chronische stress te keren.
Wat anderen zeggen over Mindfulness met Anja

   
Trauma-Sensitieve Mindfulness Training®
Paige

Anja’s Trauma-Sensitive Mindfulness training enabled me to change habitual stress and deeply ingrained patterns into an overall calm state of being. Learning the science in a relatable and memorable way helped me understand the root of these particular stress patterns. Each session provided effective exercises that lowered my baseline. I am deeply grateful to Anja, with her special compassion and wisdom, for this transformative experience!

   
Studentenaanbod
Anoniem

“Ik vond het feit dat het online was heel fijn. Want je bent anderhalf uur bezig en dan ben je klaar. Terwijl als je ergens naar toe zou moeten, je daar ook nog mee bezig. Maar ook het feit dat je wel samen bent, maar het even alleen doet als je een oefening doet. Ook als we allemaal in dezelfde stad hadden gewoond zou ik nog voorstellen het online te doen.”

   
Trauma-Sensitieve Mindfulness Training®
Petra

De Trauma-Sensitieve Mindfulness training heeft me geholpen zachter naar mijzelf te kijken en voor mijzelf te zijn. Ik heb voorzichtig verkend hoe mijn lichaam signalen van onveiligheid opmerkt. De training heeft mij gebracht minder in mijn denken te schieten en meer op te merken wat mijn gevoel en lichaam me vertellen. Anja geeft de training op een warme, fijne en respectvolle manier, waardoor ik vanaf de eerste trainingsdag op m’n gemak was.

   
ACLO Mindfulness Training
Emily

I really enjoyed the course. Through Anja’s wide knowledge and varying exercises I was able to get an perfect introduction into mindfulness. Even though I am not the most patient person, Anja was able to guide me on my way. Through giving me tips, answering all my questions and motivating me with her warm hearted and pleasant style of teaching. I got to know the benefits in my everyday life and the advantages persuaded me to continue practicing.

   
Studentenaanbod
Anoniem

Zo’n training online is samen alleen. Ik was wel bang dat er een soort afstand zou zijn, maar dat was helemaal niet zo. Ik vond het echt heel erg fijn. | Een van de oefeningen vind ik heel fijn als ik even in de stress schiet, me even niet lekker voel, of als er iets verkeerd gaat. Dan pas ik ‘m toe en dan heb ik er veel aan. Het helpt me om te aarden en daarna weer verder te kunnen gaan.

   
Workplace Mindfulness Training
Anonymous

When I get emotionally overwhelmed by stress and other negative emotions mind tends to wander around thoughts making it difficult to stay focused on my task. Now I integrate the breathing exercise. Continuous applying transitioned it to an automatism when anxiety gets the better of me. I notice mind has wandered, refocus attention on my breath and keep it there. I repeat this until negative emotions and stress subsided enough to resume my task.

   
Trauma-Sensitieve Mindfulness Training®
Chrisjan

Anja voegt er haar heel eigen warme, open en sensitieve sfeer aan toe, die ook doorwerkt in de ingesproken meditaties die je thuis kunt doen. En er is sprake van een gemoedelijke sfeer tijdens de zoomsessies. Dat bevordert zeker het gevoel van veiligheid dat zo essentieel is voor deze training, waarbij je immers ook pijnlijke ervaringen aanraakt, die zo geheeld kunnen worden. Al met al een grote aanrader, deze training bij Anja te volgen!

   
Studentenaanbod
Anoniem

Wat ik merk is dat je met de oefeningen even de tijd neemt om bij je gevoel te komen. | Ik wilde het altijd wel proberen, maar ik dacht dat ik het niet kon. Na de eerste les dacht ik: “O, God, waar ben ik aan begonnen? Ik wil helemaal niet nadenken over wat ik voel, ik wil het gewoon wegstoppen!” Maar dat is echt veel minder geworden. En daar heb ik veel aan gehad.

   
Workplace Mindfulness Training
Anoniem

I learned a lot about troublesome patterns I have and what my stress signals are. Ever since I can remember, I overthink a lot. My overthinking has created some difficult and unhappy moments in my life. I didn’t realize that it was normal and that I could stop this. But the mindfulness course has taught me when to recognize this and how to combat it.

   
Trauma-Sensitieve Mindfulness Training®
Hans

De Trauma-Sensitieve Mindfulness training was anders dan ik had verwacht. Vooral de meditaties die gingen over het lichaam en het autonome zenuwstelsel waren heel fijn. Dat voelde allemaal veilig en prettig aan. De manier waarop ik nu met mezelf om ga is veel beter. Ik voel meer compassie voor mezelf en stel mezelf niet meer verantwoordelijk voor hoe mijn lichaam soms reageert. Zoals Anja de training geeft is fijn, ik voelde me zeer welkom.

   
Basis Mindfulness Training
Anoniem

Ik had bij mindfulness geen idee wat ik moest verwachten. Maar het is heel fijn om dit op zo’n manier te doen. Je staat ineens veel meer bij dingen stil waar je anders niet zo op die manier stil bij staat. Heel veel mensen hebben dat beeld er totaal niet bij en dat had ik van tevoren ook totaal niet.

   
Individuele Coaching
Anoniem

Ik herken mijn coping gedrag nu beter. Soms vermijd ik iets en daardoor bouw ik juist meer spanningen op. Ik verneem ook dat ik soms onbewust ga ‘vechten’ tegen een situatie, als ik dit dan bewust opmerk probeer ik erbij stil te staan dat de gedachten die ik krijg, maar gedachten zijn en geen waarheid. Daarna kan ik met een nuchtere blik naar de situatie kijken en er naar handelen.

   
Studentenaanbod
Anoniem

Ik heb best wel veel vriendinnen die bij psychologen lopen en die zeggen: “Je moet gewoon mindfulness proberen, dan komt het goed. Het is een investering maar je hebt er de rest van je leven wat aan.” En ik dacht dan altijd: ‘Nou, volgens mij moet je het gewoon zelf doen, is het niet iets per se wat uit die cursus komt.’ Maar het is waar. En dat heeft me echt positief verbaasd.

   
Workplace Mindfulness Training
Anonymous

When distressed with some responses from team members I did the breathing exercise and was able to elaborately explain and defend my point. Sometimes I was able to make reason or gain reasoning quicker with less trouble than usual. This also lessened the tension that would usually be there. The breathing exercise has become a foundation for me in becoming mindful. I have also combined it with other exercises.

   
Individuele Coaching
Anoniem

Ik verneem dat sommige vaak fysieke pijnen ontstaan in dezelfde patronen. Dan bouw ik al een tijdje ‘onbewust’ spanning op. Eigenlijk is dat nu minder onbewust omdat ik er tegenwoordig op dat moment al bewust mee bezig ga. Ik herken deze patronen nu beter. Ik weet nu wat ik moet doen met de spanning en ik kan nu beter vernemen waarom ik deze spanningen heb. Daarmee verbreek ik mijn patroon.

   
Individuele Coaching
Anoniem

Ik heb handvaten gekregen anders om te gaan met spanningen en de stress daardoor te reduceren. Als ik bijvoorbeeld spanning opbouw tijdens een activiteit, kan ik van houding veranderen, stoppen of bewust mijn houding aanvoelen en kijken wat nodig is om de spanning te verminderen. Ik voelde vaak de grens en fysieke signalen aan als het al te laat was. Ik herken nu vaker de beginsignalen waardoor ik voorkom dat ik door mijn grenzen ga.

   
Workplace Mindfulness Training
Anoniem

Mede dankzij de training heb ik besloten om weer contact op te nemen met de psycholoog. Ik ben er bewust van geworden dat ik “vluchtgedrag” heb vertoond toen ik plotseling niet meer naar de afspraken ging. Daarom wil ik nu bewust bezig gaan met mijn mentale gezondheid. Heel erg bedankt voor deze inzichten! Ik denk dat ik zonder deze training hier niet bewust van was geworden en überhaupt niet vanaf een afstandje naar mezelf had kunnen kijken.

   
ACLO Mindfulness Training
Ines

I wanted to thank you for the nice time. You are a very heart-warming person and I enjoyed our sessions a lot! 🙂 Also I learned a lot – thank you for that!

   
Studentenaanbod
Anoniem

“Je bent heel geduldig, eerlijk en begripvol. Toen een andere deelnemer bijvoorbeeld verdrietig was, of ik over een moeilijke situatie vertelde, ging je daar heel rustig en niet oordelend mee om. Ik voelde me op m’n gemak om te vertellen over dingen die ik meemaakte.”

   
Studentenaanbod
Anoniem

“Wat ik het belangrijkst vind aan mindfulness, en dat is denk ik een les voor iedereen, is dat je leert je emoties te accepteren. Dat mensen wanneer ze verdrietig zijn, of boos, zichzelf alleen maar meer pijn doen door te piekeren en door te denken dat het niet mag. Te denken dat je altijd blij moet zijn. Ik vind dat iedereen dat eigenlijk moet leren.”

   
Individuele Coaching
Anoniem

Ik kan nu tijdens lastige gevoelens, gedachten of situaties bewust stilstaan bij het feit dat het lastig is. Ik merk het sneller op en daardoor kan ik er beter op anticiperen waardoor ik minder stress ervaar. Ik kan beter onderscheid maken tussen de situatie waar ik invloed op heb en een situatie waarbij ik geen invloed kan hebben maar wel er bewust mee bezig kan om er geen stress van te ervaren. Ik maak dan vaak gebruik van de 3staps ademhaling.

   
Trauma-Sensitieve Mindfulness Training®
Paige

Anja’s Trauma-Sensitive Mindfulness training enabled me to change habitual stress and deeply ingrained patterns into an overall calm state of being. Learning the science in a relatable and memorable way helped me understand the root of these particular stress patterns. Each session provided effective exercises that lowered my baseline. I am deeply grateful to Anja, with her special compassion and wisdom, for this transformative experience!

   
Studentenaanbod
Anoniem

“Ik vond het feit dat het online was heel fijn. Want je bent anderhalf uur bezig en dan ben je klaar. Terwijl als je ergens naar toe zou moeten, je daar ook nog mee bezig. Maar ook het feit dat je wel samen bent, maar het even alleen doet als je een oefening doet. Ook als we allemaal in dezelfde stad hadden gewoond zou ik nog voorstellen het online te doen.”

   
Trauma-Sensitieve Mindfulness Training®
Petra

De Trauma-Sensitieve Mindfulness training heeft me geholpen zachter naar mijzelf te kijken en voor mijzelf te zijn. Ik heb voorzichtig verkend hoe mijn lichaam signalen van onveiligheid opmerkt. De training heeft mij gebracht minder in mijn denken te schieten en meer op te merken wat mijn gevoel en lichaam me vertellen. Anja geeft de training op een warme, fijne en respectvolle manier, waardoor ik vanaf de eerste trainingsdag op m’n gemak was.

   
ACLO Mindfulness Training
Emily

I really enjoyed the course. Through Anja’s wide knowledge and varying exercises I was able to get an perfect introduction into mindfulness. Even though I am not the most patient person, Anja was able to guide me on my way. Through giving me tips, answering all my questions and motivating me with her warm hearted and pleasant style of teaching. I got to know the benefits in my everyday life and the advantages persuaded me to continue practicing.

   
Studentenaanbod
Anoniem

Zo’n training online is samen alleen. Ik was wel bang dat er een soort afstand zou zijn, maar dat was helemaal niet zo. Ik vond het echt heel erg fijn. | Een van de oefeningen vind ik heel fijn als ik even in de stress schiet, me even niet lekker voel, of als er iets verkeerd gaat. Dan pas ik ‘m toe en dan heb ik er veel aan. Het helpt me om te aarden en daarna weer verder te kunnen gaan.

   
Workplace Mindfulness Training
Anonymous

When I get emotionally overwhelmed by stress and other negative emotions mind tends to wander around thoughts making it difficult to stay focused on my task. Now I integrate the breathing exercise. Continuous applying transitioned it to an automatism when anxiety gets the better of me. I notice mind has wandered, refocus attention on my breath and keep it there. I repeat this until negative emotions and stress subsided enough to resume my task.

   
Trauma-Sensitieve Mindfulness Training®
Chrisjan

Anja voegt er haar heel eigen warme, open en sensitieve sfeer aan toe, die ook doorwerkt in de ingesproken meditaties die je thuis kunt doen. En er is sprake van een gemoedelijke sfeer tijdens de zoomsessies. Dat bevordert zeker het gevoel van veiligheid dat zo essentieel is voor deze training, waarbij je immers ook pijnlijke ervaringen aanraakt, die zo geheeld kunnen worden. Al met al een grote aanrader, deze training bij Anja te volgen!

   
Studentenaanbod
Anoniem

Wat ik merk is dat je met de oefeningen even de tijd neemt om bij je gevoel te komen. | Ik wilde het altijd wel proberen, maar ik dacht dat ik het niet kon. Na de eerste les dacht ik: “O, God, waar ben ik aan begonnen? Ik wil helemaal niet nadenken over wat ik voel, ik wil het gewoon wegstoppen!” Maar dat is echt veel minder geworden. En daar heb ik veel aan gehad.

   
Workplace Mindfulness Training
Anoniem

I learned a lot about troublesome patterns I have and what my stress signals are. Ever since I can remember, I overthink a lot. My overthinking has created some difficult and unhappy moments in my life. I didn’t realize that it was normal and that I could stop this. But the mindfulness course has taught me when to recognize this and how to combat it.

   
Trauma-Sensitieve Mindfulness Training®
Hans

De Trauma-Sensitieve Mindfulness training was anders dan ik had verwacht. Vooral de meditaties die gingen over het lichaam en het autonome zenuwstelsel waren heel fijn. Dat voelde allemaal veilig en prettig aan. De manier waarop ik nu met mezelf om ga is veel beter. Ik voel meer compassie voor mezelf en stel mezelf niet meer verantwoordelijk voor hoe mijn lichaam soms reageert. Zoals Anja de training geeft is fijn, ik voelde me zeer welkom.