Mindfulness op Maat

Mindfulness op Maat

Anja Boers Mindfulness & Braintraining

» home » trauma-sensitieve-mindfulness

Trauma Sensitieve Mindfulness Training®

Voor wie is Trauma Sensitieve Mindfulness?

Leef jij vooral in je hoofd? Bijvoorbeeld omdat je te veel voelt en dat liever zou willen wegduwen, of je er geen raad mee weet? Of juist omdat je je lichaam niet meer zo goed voelt en er dus ook niet (meer) op kunt varen? Reageer je vaak heftiger op iets of iemand dan je zou willen, of lijken dingen je vaak sterker te raken dan bij anderen het geval is. Heb je ontdekt dat onverwerkte ervaringen uit het verleden je reacties in het hier en nu beïnvloeden? En wil je hier nu wel eens mee aan de slag te gaan? Of op een andere manier dan je tot nu toe gedaan hebt?

Misschien is de Trauma-Sensitieve Mindfulness training dan iets voor je.

Trauma-Sensitieve Mindfulness
Wil je ….
🢒 Lichaamssignalen eerder opmerken en er vaker naar handelen?
🢒 Leren je lichaam te gebruiken om jezelf te stabiliseren?
🢒 Je lichaam leren gebruiken om tot rust te komen?
🢒 Veilig leren voelen (ook bij intense emoties)?
🢒 Oude pijn verwerken met behulp van mindfulness?
🢒 Meer vrijheid, verbinding en energie ervaren?
Trauma Sensitieve Mindfulness
Over de Trauma Sensitieve Mindfulness Training

Waarbij het woord ‘trauma’ staat voor een of meerdere overweldigende ervaring(en) die niet verwerkt zijn. Omdat je op het moment dat ze gebeurden niet wist hoe je het moest opvangen. Omdat er niemand was die je er bij kon helpen, of omdat er niet genoeg tijd en ruimte voor was. En dat hoeven helemaal geen grote gebeurtenissen te zijn. Dat kunnen bijvoorbeeld ook ogenschijnlijk kleine voorvallen zijn uit je jeugd.

Zoals bijvoorbeeld momenten waarin je niet tegemoet getreden, ontvangen of behandeld werd op een manier die jij nodig had. Of je werd niet behandeld op een manier die voor jou oké voelde. Situaties die voor jou op dat moment stressvol waren, terwijl je die stress  niet kon verwerken. Ervaringen die (vaak onbewust) nog invloed op je hebben in het hier en nu. Dat kan zijn in de vorm van irritatie en ongeduld, of je voortdurend nerveus, opgejaagd en gehaast voelen. Nergens toe komen.

Je lichaam als landschap

Het landschap van ons lichaam, onze emoties, onze gedachten, ons leven is een beetje te vergelijken met het landschap op de eerste foto. Er zijn bomen die staan, er zijn bomen die gevallen zijn. Er zijn bomen die meer of minder afgebroken zijn. Sommige nog kaal, sommige al begroeid met iets anders. Er liggen overal verspreid takjes en bladeren die van die bomen gevallen zijn. Er is gras, mos, en ongetwijfeld vele, vele beestjes. Een deel van het landschap is zichtbaar heel en florerend, een deel zichtbaar aangetast en gebroken en een deel van dat landschap is onzichtbaar voor ons blote oog.

Natuurlijk Proces

Wat trauma met ons doet lijkt op de zichtbare en onzichtbare gevallen en afgebroken bomen, takken en bladeren. Het is een natuurlijk proces dat ontstaat in tijd en omstandigheden. Het vormt het landschap en na verloop van tijd, terwijl alles er omheen en overheen blijft doorgroeien, zie je er zo op het eerste gezicht niets meer van. Totdat je er doorheen gaat lopen en merkt dat je struikelt over stronken, je stoot aan omgevallen bomen. Of een kletspoot krijgt in een hoopje natte bladeren en je huid open haalt aan scherpe takjes die her en der liggen.

Een kaal bos in de winter is een vol bos in de zomer
Herkenbaar / Onherkenbaar

Op eenzelfde manier veroorzaakt trauma – onverwerkte stress – in ons huidige dagelijkse leven kleine of grote ongemakken, spanning en pijn. Dat kan zijn in de vorm van onmiskenbare angst. Maar vaak uit het zich ook in wat minder herkenbare vormen: chagrijn, het gevoel dat iets je te veel wordt, of moeilijk ‘nee’ kunnen zeggen. Of je steeds moe voelen, slecht slapen. Of bijvoorbeeld zwart-wit denken, een alles of niets houding. Het zijn dingen die aan bod komen in de Trauma Sensitieve Mindfulness training.

Een kompas om onze richting te bepalen
Veerkracht
Contact

Anja Boers Mindfulness & Braintraining

Anja Boers Mindfulness & Braintrainen

Neem gerust contact met me op via e-mail, telefoon, WhatsApp, LinkedIn, of gebruik het contactformulier voor het aanvragen van informatie, om je in te schrijven voor een training of om gewoon eens kennis te maken. In de Agenda vind je alle activiteiten voor de komende tijd, en alle tarieven kun je vinden op de Tarieven pagina.

Neem gerust contact op

Deze site gebruikt cookies voor het functioneren van de website.

Basis Mindfulness Training

Investering: Basis Mindfulness Training van 8 weken: € 550,-. Dit is inclusief een extra oefendag, het trainingsmateriaal en voorafgaand een kennismakings- en informatiegesprek. Na afloop van de training krijg je een gratis proefabonnement voor 3 maanden op het inspiratieplatform CVM Mindful Leven.

Direct inschrijven

If you would like to do this training in English, feel free to use the contact form to request more information.